Duurzaamheid

duurzaam tuinieren

Mijn missie

Mijn klanten laten genieten van een mooie, duurzame tuin, waar ook planten en dieren zich prettig voelen.


Duurzaam betekent voor mij keuzes maken die een positief bijdragen aan een betere tuin en leefmilieu voor mensen, planten en dieren. Om zo bij te dragen aan een betere toekomst. Dit doe ik bijvoorbeeld door altijd te kijken of ik materialen kan hergebruiken. Of door regenwater in een tuin vast te houden, in plaats van dat het door de regenpijp het riool in gaat.

100% duurzaam werken is echter ontzettend moeilijk. De wereld is oneindig complex en niet alle gevolgen van onze keuzes zijn goed te overzien. Ik doe altijd mijn best om zo duurzaam mogelijk te werken, binnen mijn mogelijkheden. 

U kunt mij helpen!

Ik probeer continu kritisch naar mijn werk te kijken en te blijven verbeteren. Als u tips voor mij heeft om mijn werk nog duurzamer te maken, dan hoor ik graag van u!

Hoe werk ik duurzaam?

Elektrisch gereedschap

Elektrisch gereedschap

Ik werk met EGO accugereedschap en deze worden opgeladen met elektriciteit van onze eigen zonnepanelen of groene energie van Greenchoice. Zo hoef ik geen fossiele brandstoffen te gebruiken, zijn er geen benzinedampen en zelfs geen lawaai als ik aan het werk ben. Lees hier meer over EGO accugereedschap.

Meststoffen ecostyle duurzaam

Meststoffen van ECOstyle

Om de natuurlijke werking van de bodem te stimuleren werk ik met meststoffen van ECOstyle. Deze producten ondersteunen natuurlijke processen en leveren een duurzame bijdrage aan de gezondheid van de bodem. Lees hier meer over ECOstyle.

CO2 compensatie duurzaam

CO2 compensatie

Ik gebruik de Tankpas van Tankpas.nl en neem hierbij deel aan het CO2 compensatie programma. 100% van mijn kilometers wordt gecompenseerd, door bijvoorbeeld bomen aanplant in de Amazone en door bosbrand verwoest gebied in Spanje. Lees hier meer over deze en andere projecten.


duurzame hovenier