Sedumdak

Wilt u graag een sedumdak? Deze kan ik voor u aanleggen. Een sedumdak kan prachtig zijn op het (platte) dak van uw huis, schuur, fietsenstalling of garage. Op een plat dak past sedum het best, maar ook op een licht hellend dak kan het worden aangelegd. Omdat een sedumdak goed water kan vasthouden, past het ook goed in een afkoppelplan.


Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een dak waar sedum plantjes op groeien. Sedum is een verzamelnaam voor heel veel verschillende vetplantjes. Het zijn erg sterke plantjes die zeer geschikt zijn als dakbedekking. Deze vetplantjes zijn lichte plantjes die veel vocht kunnen opnemen. Ze kunnen goed tegen droogte en hitte, maar ook tegen veel regen. Zolang de plantjes niet onder water komen te staan overleven ze bijna alles. 

Voordelen sedumdak

Een sedumdak verhoogt de levensduur van de dakbedekking. Deze dient uiteraard wel goed te zijn voordat er sedum op aangelegd kan worden.

Een sedumdak isoleert, zowel voor temperatuur als geluid. Dat betekent dus dat er binnen minder kou in de winter en minder hitte in de zomer is. En ook minder verkeersgeluid of regen en hagel.

De opbouw van een sedumdak

Hier komt binnenkort meer informatie en beeldmateriaal over de opbouw van een sedumdak.